Επιχειρήσεις

Έχοντας επίγνωση της αυξανόμενης σημασίας του Ρίο ντε Τζανέιρο για την παγκόσμια αγορά, I LOVE RIO παρέχει ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών σχετικά με την οικονομία της πόλης, κατάλληλο για ανθρώπους των επιχειρήσεων, επιχειρηματίες και οικονομολόγους.


Χρήσιμες ιδέες για το πώς να ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και να συνεργαστεί με την τοπική κουλτούρα της αγοράς υπό την προϋπόθεση, τόσο για την αύξηση της ευαισθητοποίησης και της κατανόησης. Οι αναπτυσσόμενες βιομηχανίες και τις τοπικές επιχειρήσεις τοποθετείται στο προσκήνιο, μαζί με τις τεχνικές και χρήσιμες επαφές για τη συμμετοχή των τοπικών επιχειρηματιών και να αναπτύξουν επιτυχή εγχειρήματα. Με τη σύνδεση αναγνώστες άμεσα με τα θεσμικά όργανα και τις επιχειρήσεις, η ιστοσελίδα προωθεί επίσης το εμπόριο και την τοπική ανάπτυξη.


image

Πόρων και υποδομών


Οι οικονομίες της Βραζιλίας και του Ρίο ντε Τζανέιρο έχουν πάρει ισχυρότερη κατά την τελευταία δεκαετία: καινοτόμες μακροοικονομικών πολιτικών, η ανακάλυψη των πρόσθετων φυσικών πόρων, καθώς και σημαντικών κοινωνικών μεταρρυθμίσεις συνέβαλαν στην αύξηση των εξαγωγών και να παρουσιάσει τη Βραζιλία ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.

Στρατηγικές για τη βελτίωση των υπανάπτυκτων περιοχών, ισχυρή υποστήριξη των ιδιωτικών επιχειρήσεων, και πολλών δισεκατομμυρίων πρωτοβουλίες για τη βελτίωση των γενικών υποδομών, όπως η επικοινωνία και η μεταφορά είναι κορυφαία στην ατζέντα των ομοσπονδιακών, κρατικών και δημοτικών αρχών - με αποτέλεσμα σε ένα δυναμικό οικονομικό κλίμα προσέλκυση διεθνών επενδυτών και εμπορικές επιχειρήσεις.

Οι κρατικές υπηρεσίες έχουν διατεθεί κεφάλαια σε πρωτοφανή κλίμακα για τη βελτίωση των υποδομών και των εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα, θέτοντας τις βάσεις για ένα μεγαλύτερο εργατικό δυναμικό, και περισσότερες ευκαιρίες για επενδύσεις στο μέλλον.

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας έχει τοποθετηθεί η Βραζιλία ως παγκόσμιος ηγέτης, με την προσφορά βοήθειας προς τις γειτονικές χώρες, η κλάση αποστολές των Ηνωμένων Εθνών, και τη συνεργασία με χώρες της Αφρικής και της Νότιας Αμερικής για την ανάπτυξη των υποδομών και κοινοπραξίες.


Ρίο ντε Τζανέιρο είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα της Βραζιλίας και ένα σημαντικό οικονομικό, εμπορικό και συγκοινωνιακό κέντρο. Μετά Σάο Πάολο, Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας είναι η πόλη με τη δεύτερη μεγάλη του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της χώρας, που υπολογίζεται σε περίπου 150 εκατομμύρια ρεάλ ανά έτος. Η μητροπολιτική περιοχή αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο εθνικό κόμβο του πλούτου, και το 70% της οικονομικής ισχύος Ρίο ντε Τζανέιρο μέλους.


Επωφελούνται από το να είναι η ομοσπονδιακή πρωτεύουσα της Βραζιλίας μέχρι το 1960, για σχεδόν διακόσια χρόνια, Ρίο εξελίχθηκε σε μια ζωντανή διοικητικό, οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο.

Η πόλη είναι το σπίτι σε μια ισχυρή υποδομή με ένα σημαντικό λιμάνι, ένα διεθνές αεροδρόμιο, μια εγχώρια αεροδρόμιο, δύο γραμμές μετρό, πολλά διαδημοτική σιδηροδρομικές γραμμές, και ένα δημόσιο δίκτυο μεταφοράς των εκατοντάδων των γραμμών λεωφορείων και χιλιάδες λεωφορεία.

Το Ρίο είναι η έδρα των μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών και κρατικών χρηματοοικονομικών, των τηλεπικοινωνιών και της ψυχαγωγίας. Η πρόσφατη ανακάλυψη του πετρελαίου στη λεκάνη Campos οδήγησε στο Ρίο είναι η κύρια βάση των διαφόρων Βραζιλιάνικες και ξένες ενέργειας, του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και τις εταιρείες. Στην πραγματικότητα, η περιοχή subsalt της Βραζιλίας, μια τεράστια βαθιά θαλάσσια περιοχή των κοιτασμάτων πετρελαίου κάτω από ένα παχύ στρώμα αλατιού, μπορεί να χωρέσει μέχρι και 100 δισεκατομμύρια βαρέλια - παρέχοντας μια τεράστια ζήτηση για τις υπηρεσίες που βασίζονται Ρίου-.

Η πόλη είναι ένας ηγετικός χρηματοοικονομικός και τραπεζικό κέντρο, και επενδυτικές δραστηριότητες του Ρίο περιλαμβάνει την ανάπτυξη ακινήτων, διαχείριση αμοιβαίων κεφαλαίων, και η δεύτερη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αγορά της Βραζιλίας. Δημιουργήθηκε το 1845, το χρηματιστήριο Ρίο ντε Τζανέιρο, ήταν η πρώτη χρηματιστηριακή αγορά που θα καθοριστούν στη Βραζιλία, εμπορία και σήμερα αποκλειστικά κυβερνητικά χρεόγραφα.

Οι ναυπηγικές βιομηχανίες, τη μεταλλουργία, διυλιστήρια, φυσικού αερίου και πετροχημικών, φαρμάκων, κλωστοϋφαντουργίας, επεξεργασίας τροφίμων, και τα έπιπλα που βασίζονται στην πόλη. Επιπλέον, σημαντικές Βραζιλίας ψυχαγωγία, τηλεόραση, εκτύπωση και τη δημοσίευση οργανώσεις έχουν επιχειρήσεις στην μητροπολιτική περιοχή.

Η παρουσία ενός μεγάλου θαλάσσιου λιμένα οδήγησε στο Ρίο ντε Τζανέιρο είναι ένας σημαντικός άξονας της διεθνούς εισαγωγικές και εξαγωγικές δραστηριότητες, μαζί με τις παράκτιες εμπορικές συναλλαγές με άλλες περιοχές της Βραζιλίας και της Νότιας Αμερικής.


Ο τουρισμός και η ψυχαγωγία είναι σημαντικές πτυχές της οικονομικής ζωής του Ρίο, καθώς η πόλη είναι ένας σημαντικός προορισμός για τις δύο Βραζιλίας και ξένοι επισκέπτες εξίσου, με τη δυνατότητα του διεθνούς τουρισμού συνεχώς εξελίσσεται. Η πόλη αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά σε αυτόν τον τομέα, εν μέρει ως αποτέλεσμα της φιλοξενίας μεγάλων διεθνών γεγονότων, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου το 2014 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, που έφερε την εισροή κεφαλαίων, δεκάδες νέα ξενοδοχεία, και δυναμικό σε μια ήδη ακμάζουσα αγορά.


Παράκτια Ρίο ντε Τζανέιρο, έχει ένα από τα ισχυρότερα τουρισμό και την οικονομική αγορές του κόσμου - είναι επίσης ο πιο δημοφιλής προορισμός για την πλειοψηφία των 50 εκατομμυρίων τουριστών που Βραζιλίας διακοπές σε εθνικό επίπεδο κάθε χρόνο.

Ιστορικά, ο κλάδος των υπηρεσιών υπήρξε το πιο σημαντικό μέρος της οικονομίας του Ρίο ντε Τζανέιρο, και μαζί με μικρές συναλλαγές κρατά την πόλη ακμάζουσα όλο το χρόνο. Χιλιάδες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, παραγωγή και το εμπόριο τροφίμων, ειδών ένδυσης, συσκευές, έπιπλα, τσιγάρα, δερμάτινα είδη, κοσμήματα, τέχνες, και η βιοτεχνία. Πρόσφατα, η κατασκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών και έχει αρχίσει να διαδραματίσουν ισχυρότερο ρόλο στην οικονομία.

Υπάρχουν πάνω από 200.000 εγγεγραμμένες επιχειρήσεις στο Ρίο, προσφέροντας μια σειρά από διαφορετικά προϊόντα και υπηρεσίες. Η συντριπτική πλειονότητα των εταιρειών αυτών είναι πολύ μικρές και μικρές, με λιγότερους από 100 εργαζομένους. Οι τομείς των υπηρεσιών και της δημόσιας διοίκησης αποτελούν πάνω από το 70% των συνολικών θέσεων εργασίας στην πόλη, τους λογαριασμούς του εμπορίου περίπου 16%, βιομηχανία 10% και των κατασκευών κατά 5%.

Ρίο ντε Τζανέιρο είναι επίσης το σπίτι σε περίπου 24.000 βιομηχανικές επιχειρήσεις, που παρέχουν θέσεις εργασίας για πάνω από 800.000 άνθρωποι. Ένα πολύ μεγαλύτερο μεσαία τάξη και μια αναπτυσσόμενη οικονομία έχουν οδηγήσει τη ζήτηση για νέους επαγγελματίες με την τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθιστώντας την πόλη μια νέα γη των ευκαιριών. Βραζιλίας μάρκες συμπληρώσετε τα νοικοκυριά της Νότιας Αμερικής, και επεκτείνει ενεργά στις παγκόσμιες αγορές, με το Ρίο ντε Τζανέιρο και το Σάο Πάολο είναι στο επίκεντρο αυτής της επέκτασης.

Ευνοϊκοί παράγοντες για τις τρέχουσες επενδύσεις στο Ρίο περιλαμβάνουν την επέκταση της εσωτερικής αγοράς και της ζήτησης για βασικά εμπορεύματα, επενδύσεις σε δημόσια ασφάλεια, την εμπορία υψηλής ποιότητας και εκδηλώσεις πλατφόρμες και τη διαθεσιμότητα των ταλέντων.


Πληθυσμό του Ρίο ντε Τζανέιρο είναι περίπου 6,4 εκατομμύρια άτομα, φτάνοντας σχεδόν 12 εκατομμύρια άνθρωποι, όταν συμπεριλαμβανομένης της ευρύτερης μητροπολιτικής περιοχής - ένα ακόμη μεγαλύτερο καταναλωτική αγορά εμφανίζεται όταν λαμβάνοντας υπόψη τα πάνω από 1,6 εκατομμύρια επισκέπτες που επισκέπτονται το Ρίο ετησίως.


Ειδικοί προέβλεπαν ότι θα υπάρξει R $ 488 δισεκατομμύρια που επενδύονται στον τομέα της Βραζιλίας πετρελαίου και φυσικού αερίου μεταξύ 2014 και 2017, και τα περισσότερα από αυτά θα συγκεντρωθούν στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου ένα τεράστιο 80% των πόρων της χώρας διαμονής.

Rio προσφέρει χώρο για την ανάπτυξη και σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες στον τομέα της ναυπηγικής βιομηχανίας, τις οδικές υποδομές, λιμάνια, αεροδρόμια, τηλεπικοινωνίες και ο τουρισμός. Η πόλη κατέχει το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι και τη ναυτιλία περιφέρεια της χώρας, και τεράστιες επενδύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη για την ανανέωση και επέκταση του.

Η αύξηση του πληθυσμού και τη βελτίωση των υποδομών των φαβέλες, από κοινού με την αύξηση του εισοδήματος των κατοίκων, έχουν προσελκύσει όλο και περισσότερους εμπορίου και του εμπορίου στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές του Ρίο. Αυτή η νέα επιχειρηματική ενισχύει τις τοπικές οικονομίες κοινότητα, και έμπρακτα αυξάνει το εισόδημα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Οι μελέτες και τα δεδομένα δείχνουν ότι η αυξανόμενη ζήτηση δημιουργεί πολλές ευκαιρίες για να διευρύνουν το εμπόριο και το εμπόριο για την κάλυψη των τοπικών αναγκών.

Εκθετικά αυξανόμενο ενδιαφέρον και δέσμευση για την επιχείρηση των επιχειρήσεων έχει επιτευχθεί με συντονισμένες προσπάθειες από τις κυβερνήσεις και μη κυβερνητικές οργανώσεις για να γαλουχήσει και να υποστηρίξουν την ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών φαβέλα, βλέποντας στην ανάπτυξή τους τη δυνατότητα για μια ισχυρότερη και πιο ενωμένη Ρίο. Σεμινάρια, εργαστήρια και συζητήσεις που φιλοξενούνται τακτικά για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και την υποστήριξη των υφιστάμενων επιχειρήσεων.

Η Serviço Brasileiro de Apoio οι μικρο e Pequenas Empresas (Βραζιλίας Υπηρεσία για την υποστήριξη των μικρών επιχειρήσεων), ή SEBRAE, έχει προωθήσει την ανάπτυξη των τοπικών επιχειρήσεων στις κοινότητες ειρηνεύσει από το 1996. Το 2011 ανέπτυξε ένα πρόγραμμα που υποστηρίζει πάνω από 60.000 επιχειρηματίες μέσω συναντήσεων, καθώς και και την παροχή στοχοθετημένων συμβουλών και κατάρτισης.


Εμπορική φήμη και το δυναμικό του Ρίο έχει απολαμβάνοντας μια κατάσταση συνεχούς ανάπτυξης και ως εκ τούτου, το γραφικό περιβάλλον της πόλης λειτουργεί ως γόνιμο έδαφος για τους καταναλωτές, τους παραγωγούς και τους ειδικούς για να διαμορφώσει το διεθνές τοπίο στους τομείς τους.


Υπό το φως των αυξημένων επενδυτικού ενδιαφέροντος, το Ρίο ντε Τζανέιρο φιλοξενεί μια σειρά από σημαντικά εκθέσεις και συνέδρια, όπου οι καταναλωτές και οι παραγωγοί να μοιραστούν ιδέες, το δίκτυο και να καινοτομούν. Η πόλη διαθέτει διετή Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου δίκαιη και συνέδριο με πάνω από 1.500 συμμετέχοντες, που φιλοξενείται από το Ινστιτούτο πετρελαίου, φυσικού αερίου και τα βιοκαύσιμα, καθώς και το ετήσιο, διεθνές Navalshore δίκαιη.

Μια σημαντική έκθεση για βιταμινών και πρωτεϊνών, και ένα άλλο για τον αθλητισμό την ενδυμασία και τον εξοπλισμό μαρτυρούν την ισχυρή αγορά για τα προϊόντα που σχετίζονται με την καλή φυσική κατάσταση και την υγεία. Παράλληλα, η βιομηχανία της μόδας στο Ρίο υπήρξε αυξάνεται σε εύρος και τη φήμη τα τελευταία χρόνια, και η πόλη φιλοξενεί σήμερα μια σειρά από εκθέσεις και εκδηλώσεις μόδας.