Κουλτούρα

I LOVE RIO είναι παθιασμένοι με τον πολιτισμό, και αναμένει να καλύψει το μεγάλο πλούτο της καλλιτεχνικής δημιουργίας που λάμπει σε όλη την πόλη, σε όλες τις παραδοσιακές και καινοτόμες μορφές και τις εκφάνσεις της.


Ρεπερτόριο του Ρίο ντε Τζανέιρο του παραδοσιακού πολιτισμού έχει εκθέσει, συμπεριλαμβανομένων των φεστιβάλ κινηματογράφου, θεατρικές παραγωγές, εκθέσεις τέχνης και παραστάσεις χορού. Οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις από σικ θεατρικές παραγωγές με αυθεντικά κειμήλια φαβέλα παρουσιαστεί στους αναγνώστες, προσθέτοντας μεγαλύτερη υφή στην πολιτιστική χαρτοφυλακίου της πόλης.


image

CARIOCAS ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΡΙΟ


«Πολιτισμός» είναι ένα ανοικτό και υγρό όρος που αναφέρεται σε οτιδήποτε παράγεται από την ανθρώπινη διάνοια. Περιλαμβάνει παραδοσιακή τέχνη, όπως κινηματογράφο, το θέατρο, το χορό και εκθέσεις, καθώς και τις καθημερινές αναπαραστάσεις που αποτελούν την ουσία και το χαρακτήρα ενός πληθυσμού. Ρίο ντε Τζανέιρο είναι πραγματικά πλούσια σε κληρονομιά και την ποικιλομορφία, συνδυάζοντας τη δημιουργικότητα και την είσοδο.

Όταν το Ρίο ντε Τζανέιρο έρχεται στο μυαλό, υπάρχουν πολλές εικόνες: παρθένες παραλίες, το ποδόσφαιρο, το καρναβάλι, κάρβουνα κρέας, και το εθνικό ποτό "καϊπιρίνια» - αλλά, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι οι άνθρωποι της πόλης που κάνουν Ρίο τι είναι.

Ονομάζεται «Cariocas», οι κάτοικοι του Ρίο αποτελούν μια πολύ διαφοροποιημένη ομάδα πολιτισμικά, καθώς προέρχονται από διαφορετικές κληρονομιές, πολιτισμούς και θρησκείες - με αναμφισβήτητη χαρακτηριστικά συνδέοντας τον πολιτισμό μαζί: μια συνολική καλή διάθεση, αγάπη για τη ζωή, τη φιλικότητα και τη θερμή φιλοξενία.


Ανοικτή και φιλόξενη, Cariocas είναι το ζωτικό μέρος του τι κάνει το Ρίο μια τέτοια δημοφιλής προορισμός: προικισμένος με μια αισιόδοξη στάση, φυσικά, οι άνθρωποι του Ρίο είναι μοναδικά διακρίνονται από γνήσιο χαμόγελο, τον αυθορμητισμό τους και περίεργα της φύσης.


Κεντρικό στοιχείο της συνολικής κουλτούρας Carioca είναι ο ζωτικός ρόλος της οικογένειας και των φίλων να παίξουν ένα μέσα στο άλλο για τη ζωή: τα γενέθλια είναι πάντα γιόρτασε περιβάλλεται από πολλούς φίλους και με την εκτεταμένη οικογένεια, και κάθε φορά είναι η τέλεια ευκαιρία για να πάρει μαζί και να κοινωνικοποιηθούν. Αθλητισμός, μουσική, και οι ηλιόλουστη ύπαιθρο απολαμβάνουν καλύτερα στην εταιρεία των άλλων, και την εβδομάδα-τέλος μπάρμπεκιου είναι μια βάση της τοπικής ζωής.

Μέρος της τοπικής φιλοσοφίας είναι το ειλικρινές ενδιαφέρον για την εκμάθηση για τους τρόπους και τα ήθη των άλλων μέρη του κόσμου, και ενσωματώνει πολλά νέα στοιχεία στο τοπικό πολιτιστικό τοπίο, δίνοντας ζωή σε ειδικά Carioca εκφράσεις όπως το μουσικό είδος Bossa Nova και μια ποικιλία από γαστρονομική, καλλιτεχνική, λογοτεχνική και πολύτιμους λίθους.

Μια πτυχή που προσδίδει ξεχωριστή Cariocas πνεύμα τους είναι η τάση να ενσωματώσει τις επιρροές από πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς σε ένα γοητευτικό και παιχνιδιάρικο ύφος.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου αιώνα, η χαλαρή ατμόσφαιρα, όμορφα τοπία και ανοιχτόκαρδοι άνθρωποι του Ρίο έχουν ενεργήσει ως «μούσα» για τη μεγάλη συγγραφείς, ποιητές και συνθέτες όπως ο Tom Jobin και Vinicius de Moraes, οι δημιουργοί του ορόσημο Bossa Nova τραγούδι " Garota de Ipanema »(Κορίτσι από Ipanema).

Αυτά τα ίδια στοιχεία από την πόλη έχουν προσελκύσει μερικά από τα πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, και μια μεγάλη εισροή ανθρώπινου κεφαλαίου έχει υποκινήσει πρωτοφανής εξελίξεις στην πολιτιστική παραγωγή της πόλης.


Το πιο διάσημο και διεθνώς ορατή έκφραση της Carioca πολιτισμού είναι η πραγματικά θεαματική γιορτή Καρναβάλι που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο: χιλιάδες κάτοικοι βαδίζουν ενωμένοι παρελαύνουν πολύ εξελιγμένο κοστούμια στο άκουσμα της μουσικής Samba.


Παγκοσμίως γνωστή σε όλο τον κόσμο για δεκαετίες, Καρναβάλι του Ρίο είναι ένα πραγματικά άγριο και εντυπωσιακό εορτασμό των πέντε ημερών, που αφορούν εκατομμύρια ανθρώπους, και να διεισδύουν σε κάθε γωνιά της πόλης, μέρα και νύχτα. Που πραγματοποιήθηκε 40 ημέρες πριν από το Πάσχα, η Carnival ξεκινά επίσημα την Παρασκευή και τα άκρα του λίπους Τρίτη. Ωστόσο, πριν από εκδηλώσεις του Καρναβαλιού ξεκινάει τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν, και θα συνεχιστεί μέχρι την Κυριακή μετά το λίπος Τρίτη.

Καρναβάλι στο Ρίο ντε Τζανέιρο χρονολογείται από τον 17ο αιώνα, όταν η πορτογαλική αριστοκρατίας που πραγματοποιήθηκε πάρτι και γιορτές που βασίζονται σε ευγενή ευρωπαϊκές παραδόσεις τους. Την πάροδο του χρόνου, αυτές οι γιορτές απορροφάται στοιχεία ειδικά για τους αυτόχθονες πληθυσμούς και αφρικανική κουλτούρα, και κατέληξαν σε ένα μοναδικό και άκρως θεαματική μείγμα βαθιά επηρεασμένος από την αφρο-Βραζιλίας λαογραφία.

Πέρα Καρναβάλι στο Ρίο ντε Τζανέιρο ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών και καθημερινές εκφράσεις λάμψη σε όλη την πόλη κάθε μέρα του χρόνου, συχνά εμπνευσμένη από την ίδια την πόλη και την παρουσία των αμέτρητων καλλιτεχνών, συγγραφέων, και μουσικούς.

Ιδιαίτερα σημαντικό στο Ρίο ντε Τζανέιρο, Βιβλιοπωλεία πιπέρι στους δρόμους της πόλης, που φιλοξενεί ένα ευρύ φάσμα σημαντικών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, όπως παρουσιάσεις βιβλίων, αναγνώσεις, αιτιολογικές σκέψεις και συζητήσεις. Αυτοί είναι οι χώροι του ανακάτεμα, όπου οι καθημερινοί άνθρωποι, καλλιτέχνες, διανοούμενους και συναντιούνται και να ανταλλάσσουν ιδέες, και όπου τη λογοτεχνία και την τέχνη με χαρμάνι καφέ, φαγητό, μουσική, ψυχαγωγία και συζήτηση.

Ρίο έχει επίσης αναπτύξει αναγνώριση κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών για τη συμβολή της στον κόσμο των εικαστικών τεχνών. Αυτό οφείλεται εν μέρει σε δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις σε γκαλερί και εκθέσεις σε όλη την πόλη: το Museu de Arte do Rio (Μουσείο Τέχνης του Ρίο), εγκαινιάστηκε το 2013 και φιλοξενεί ευχάριστο εκθέσεις και εκδηλώσεις όλο το χρόνο. Το Museu de Arte Moderna (Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης), καθώς και το Centro Cultural Banco do Brasil (Τράπεζα της Βραζιλίας Πολιτιστικό Κέντρο), προσφέρουν επίσης ένα πρόγραμμα των διεθνώς αναγνωρισμένων εκθέσεων.

Μια άλλη πτυχή της πολιτιστικής ρεπερτόριο του Ρίο είναι θέατρο. Το "Δημοτικό Θέατρο", ή Δημοτικό Θέατρο, είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια της πόλης. Χτισμένο σε στιλ μπαρόκ στο Cinelandia το 1909, παρουσιάζει κατά κύριο λόγο την κλασική συναυλίες, όπερες και μπαλέτα, καθώς και κάποια μουσικό θέατρο. Η ΟΙ Ινστιτούτο έχει επίσης δημιουργήσει δύο θέατρα στις γειτονιές της Φλαμένγκο και Ipanema, που τρέχει έναν πλούτο των διαφορετικών καλλιτεχνικών παραστάσεων, παρέχοντας ένα εκτεταμένο πρόγραμμα του θεάτρου για μικρούς και μεγάλους θεατές.


Κουλτούρα της πόλης μπορεί επίσης να οριστεί ως τις καθημερινές δραστηριότητες και τις ιδιομορφίες του λαού της. Τέχνη γκράφιτι, skateboarding, την αλιεία και χαρταετός αποτελούν βασικά συστατικά της σύγχρονης ζωής Carioca, μαζί ενώ ορισμένες εκφράσεις, χειρονομίες, τα γούστα και τις τάσεις αποτελούν την κοινή ιστό μιας πλούσιας και ενιαία κοινωνία.


Η «Jeito Carioca", ή Carioca τρόπο, είναι ένας διάσημος όρος που χρησιμοποιείται για να υποδηλώσει το δημιουργικό, θετικό και έξυπνο τρόπο ότι οι άνθρωποι των εμποδίων προσέγγιση Ρίο και αντιξοότητες.

Τα χαρακτηριστικά αυτά προκύπτουν τόσο από τις εύπορες περιοχές της πόλης, όπως κάνουν από τις κοινότητες πάνω στους λόφους του Ρίο. Φαβέλες έχουν μακρά, ποικίλη και ζωντανή ιστορία και τις παραδόσεις οι οποίες εξακολουθούν να έχουν ένα εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στο σχηματισμό του ουσιώδους χαρακτήρα της πόλης.


Αυξημένη ανάπτυξη και τις επενδύσεις στην πόλη οδήγησαν στη δημιουργία των γεγονότων που έχουν αναμφισβήτητα προχωρημένη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο και την τέχνη στην παγκόσμια σκηνή, και να επεκταθεί η πρόσβαση στον πολιτισμό μεταξύ των κατοίκων του Ρίο.


Η «Γιορτή του Ρίο», η οποία ξεκίνησε το 1999, είναι ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ κινηματογράφου στον κόσμο, και έχει παρουσιαστεί κάποια από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην κατεύθυνση, συμπεριλαμβανομένων Κώστας Γαβράς, João Pedro Rodrigues, και παγκοσμίως διάσημους ηθοποιούς όπως ο Σάμουελ L. Jackson, ο Jeremy Irons και Helel Μίρεν.

Η πόλη φιλοξενεί διεθνή έκθεση βιβλίου, όπου οι εκδότες, βιβλιοπώλες συγγραφείς, γνώστες και λάτρεις συγκεντρώνονται για να ανακαλύψουν και να συζητήσουν τη λογοτεχνία, προσφέροντας ένα χώρο για τις προκλητικές και γόνιμη επικοινωνία μεταξύ διανοουμένων και το ευρύτερο κοινό.

Κάθε χρόνο, το Ρίο κατέχει Anima Mundi, ένα φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων διαλογής πρωτοποριακή και τη συμμετοχή του ταινίες κινουμένων σχεδίων από όλον τον κόσμο. Αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ακαδημία των Όσκαρ, είναι το μεγαλύτερο γεγονός κινούμενα σχέδια στη Λατινική Αμερική, που ενεργεί ως πλατφόρμα για τα νεότερα και πιο πρωτότυπο καλλιτέχνες στο χώρο.

Για ένα Σαββατοκύριακο κάθε χειμώνα, ζωγράφους, γλύπτες και εικαστικοί καλλιτέχνες ανοίξουμε τις πόρτες των σπιτιών και τα στούντιο τους στο δημιουργικό καρδιά της πόλης - το όμορφο και μποέμ πλαγιά γειτονιά της Santa Teresa - για μια εκδήλωση που ονομάζεται Arte de Portas Abertas (Ανοιχτές Πόρτες Τέχνη).

Από το 2003, το Ρίο ντε Τζανέιρο έχει φιλοξενήσει το φεστιβάλ υψηλού κύρους FLIP στην όμορφη και ιστορική πόλη Paraty. Το Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας συγκέντρωσε μερικά από τα πιο αγαπημένα και κριτικούς σύγχρονους συγγραφείς, μεταξύ των οποίων τον Julian Barnes, Ντον Ντελίλο και Hanif Kureishi.


Υπογραμμίζοντας τη θρησκευτική πτυχή του πολιτισμού του Ρίο ντε Τζανέιρο, το εμβληματικό άγαλμα του Χριστού του Λυτρωτή δεσπόζει μεγαλοπρεπώς πάνω από την πόλη, που συμβολίζει και μαρτυρούν την βαθιά ριζωμένη σχέση μεταξύ Cariocas και τη χριστιανική πίστη - απεικονίζεται με ανοιχτά τα χέρια, το μνημείο υπενθυμίζει σε όλους τους επισκέπτες της η φιλόξενη φύση της πόλης και των ανθρώπων της.


Η Βραζιλία είναι μια πολύ θρησκευόμενη χώρα, και λόγω της ποικιλομορφίας του πληθυσμού της, συχνά θρησκείες ενσωματώνει επιρροές από τον Καθολικισμό, Προτεσταντισμό, Παγανισμός, Ευρωπαϊκό πνευματισμό, αυτόχθονες πεποιθήσεις και τις αφρικανικές θρησκείες και τελετουργίες - υπογραμμίζοντας την υποδειγματική διαφάνεια και πολιτισμική ένταξη των δύο Ρίο ντε Τζανέιρο και της χώρας στο σύνολό της.

Οι δύο πιο κυρίαρχη επίδραση στην πίστη του πληθυσμού είναι ευρωπαϊκές Χριστιανισμός, και τα μυστήρια και τα έθιμα που μετανάστευσαν στη χώρα, μαζί με τους αφρικανούς σκλάβους. Μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα πάνω από το 90% των Βραζιλιάνων ήταν καθολικός, καθιστώντας τη χώρα με τη μεγαλύτερη καθολική χώρα στον κόσμο, με την ταχεία αύξηση των Ευαγγελικό Προτεσταντισμό κατά τη διάρκεια των τελευταίων 50 ετών.

Θρησκευτικές γιορτές και πανηγύρια λαμβάνουν χώρα όλο το χρόνο προς τιμήν αγίους και ιερά ημερομηνίες μεγάλη σημασία στη βραζιλιάνικη λαογραφικού και ιστορικού Καθολικού. Όλα όλο τον Ιούνιο, Ιούλιο και τμήματα του Αυγούστου, Ρίο φιλοξενεί σε ένα ευρύ φάσμα των εξωτερικών και εσωτερικών μερών προς τιμήν των σημαντικών αγίων, εμποτίζοντας τις καθολικές γιορτές με παραδοσιακή βραζιλιάνικη και αφρο-βραζιλιάνικη μουσική και την κουζίνα, όπως Forró μουσική και μια ποικιλία των παραδοσιακών εθνικών πιάτα.