ιστορία

Ιστορία του Ρίο ντε Τζανέιρο είναι βαθύτατα πλούσιο, ποικίλο και πολυ-πολιτισμική - I LOVE RIO φαίνεται στην πρώιμη ανάπτυξη των τελετουργιών και των πρακτικών, την άφιξη των τροφίμων και στυλ από όλο τον κόσμο, και τη γέννηση του ορόσημα της πόλης.


Παρέχει συναρπαστικές πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη των γειτονιών, την προέλευση του φεστιβάλ, τα κόμματα, τα είδη, τηλεοράσεις παραστάσεις και τις μόδες, καθώς και υποβλητική στιγμιότυπα από το παρελθόν, από τις παλιές φυτείες καφέ του 19ου αιώνα, το μουσικό αναβρασμό της δεκαετίας του 1970 και την δεκαετία του 80, και οι εορταστικές εκδηλώσεις του 20ου αιώνα.


image

Ρίο υπέροχη πόλη


Ρίο ντε Τζανέιρο είναι ένα από τα πιο εκλεκτά μητροπόλεις του κόσμου - μια τεράστια και πραγματικά μοναδικό μωσαϊκό, που αποτελείται από ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών, πολιτιστικών και φυσικών τοπίων. Η κατανόηση της ιστορίας της πόλης είναι ζωτικής σημασίας για την κατανόηση εξαιρετικές και πολύπλευρη σύγχρονη ταυτότητα της.

Ιστορία του Ρίο ακολουθεί μια συναρπαστική πορεία: από πρώιμες αυτόχθονα πληθυσμό να πορτογαλικής αποικιοκρατίας, και από μια μοναρχία σε δημοκρατία, και ακόμη και μια στρατιωτική δικτατορία. Καθ 'όλη διάφορες σημαντικές εποχές της, η πόλη έχει δημιουργήσει την όμορφη αρχιτεκτονική, τις τέχνες, τον πολιτισμό, τη μουσική, το φαγητό, και ένα ζωντανό πνεύμα.

Θάλασσα-λιμάνι του Ρίο έκανε μια περιοχή ζωτικής στρατηγικής σημασίας στον τομέα του εμπορίου ζάχαρης, χρυσό και καφέ και το κράτος ήταν, ως εκ τούτου γίνεται πρωτεύουσα της χώρας το 1763 - έναν τίτλο που διατήρησε και να σβήνουν για σχεδόν διακόσια χρόνια. Η θέση του λιμανιού και ο ρόλος της πόλης του κεφαλαίου είναι ευρέως θεωρείται ότι είναι δύο από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την ανάπτυξη και την εξέλιξη του κάπως απίθανο βαλτώδης και ορεινή περιοχή.

Η γεωγραφική ανάπτυξη του Ρίο χαρακτηρίζεται από την επέκταση έξω από το ιστορικό κέντρο και την ανάπτυξη των τριών γειτονικών περιοχών: το εμπόριο προσανατολισμένη Βόρειας Ζώνης, το σικ και τουριστική νότια ζώνη, και την πρόσφατα ανεπτυγμένη και μοντέρνα Δυτική Ζώνη.

Η περιοχή είναι γνωστή ως η Βραζιλία είχε κατοικηθεί για χιλιάδες χρόνια από τους ιθαγενείς πληθυσμούς που από κάποιους λογαριασμούς φτάσει στην Αμερική από την Ασία, από την ξηρά σε όλη την Αλάσκα ή δια θαλάσσης κατά μήκος του Ειρηνικού Ωκεανού. Αυτά τα ημι-νομαδικές φυλές ζούσαν ως κυνηγοί διακινούμενων-τροφοσυλλεκτών, και ποτέ δεν ανέπτυξε γραπτά αρχεία ή μνημειακή αρχιτεκτονική, ως εκ τούτου, δεν γνωρίζουμε πολλά για την ιστορία τους. Μέχρι σήμερα, πολλές θέσεις στην περιοχή Ρίο ντε Τζανέιρο εξακολουθούν να ονομάζονται χρησιμοποιώντας αυτόχθονες λέξεις - την φημισμένη παραλία «Ipanema» είναι ένα παράδειγμα, με το «Ipanema», που σημαίνει «κακή νερά,« κατά πάσα πιθανότητα σε σχέση με την αλιεία. Η ίδια η λέξη «Carioca,» που χρησιμοποιείται σήμερα για να δείξει τους κατοίκους της πόλης του Ρίο ντε Τζανέιρο, προέρχεται από την Λατινική λέξη OCA «Kari '' που σημαίνει« λευκό σπίτι »ή« σπίτι του λευκού ανθρώπου ».


Η περιοχή όπου τα περίπτερα της πόλης «ανακαλύφθηκε» από την 1 του Ιανουαρίου 1502 κατά τη διάρκεια μιας πορτογαλικής αποστολή με επικεφαλής τον Gaspar de Lemos, ο οποίος πίστευε ότι είχε φτάσει το στόμα ενός μεγάλου ποταμού, και το όνομα της πόλης ποταμός του Ιανουαρίου »αναλόγως.


Το 1565 η πορτογαλική γενική Estació de Α.Ε. ίδρυσε επίσημα την πόλη, σε μια προσπάθεια να εκδιώξει τους Γάλλους που αγωνίζονται να πάρουν τον έλεγχο της περιοχής εδώ και 10 χρόνια: ονόμασε την πόλη »São Sebastião do Rio de Janeiro, και έως το δέκατο όγδοο αιώνα η πόλη ονομαζόταν απλώς «Σάο Πάολο.»

Οι Γάλλοι με επιτυχία απελαθεί δύο χρόνια αργότερα, αλλά συνέχισαν να μάχονται για την κυριαρχία επί των ακόλουθων πενήντα χρόνια. Η ακτή γύρω από το Ρίο ντε Τζανέιρο προσέλκυσε Πορτογαλίας και της Γαλλίας αποίκους, λόγω της επικερδούς εμπορίου της Βραζιλίας Ξύλο και τη ζάχαρη, η οποία θα μπορούσε να διεξαχθεί μέσω της θύρας.

Τον 17ο αιώνα η πόλη ήταν ακόμη πυκνοκατοικημένη από αυτόχθονες Indios. Στην πραγματικότητα, από το 1660, ήταν το σπίτι σε μια εντυπωσιακή 6.000 ιθαγενών Indios, σε σύγκριση με μόνο 750 πορτογαλικά και 100 Αφρικανοί. Στα τέλη του 17ου και στις αρχές του 18ου αιώνα, η πόλη έγινε το κύριο σημείο του εμπορίου δούλων, καθώς και χρυσό και πολύτιμους λίθους που εξορύσσεται στη γειτονική πολιτεία Minas Gerais, και για το λόγο αυτό το 1763 η γενική κυβέρνηση μεταφέρθηκε από την πόλη της Σαλβαδόρ στα βορειο-ανατολικά της Βραζιλίας στο Ρίο ντε Τζανέιρο, καθιστώντας την πόλη η πρωτεύουσα του κράτους.


Καθ 'όλη την εποχή της αποικιοκρατίας πορτογαλική, μεταξύ 1763 και 1822, το Ρίο ντε Τζανέιρο ήταν η πρωτεύουσα της Βραζιλίας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, εν μέρει λόγω της ιδιότητάς του ως κεφαλαίου, και εν μέρει για την ύπαρξη ένα ζωτικό κέντρο του εμπορίου, Ρίο προσέλκυσε ανθρώπους από πολλά μέρη του κόσμου. Οι μετανάστες από διάφορα μέρη της Ευρώπης, της Ασίας και της Μέσης Ανατολής ιδρύθηκε δραστηριότητες στην πόλη και στις γύρω περιοχές, δίνοντας καταγωγής στον πολιτισμό της αφομοίωσης που εξακολουθούν σήμερα είναι χαρακτηριστική του Ρίο.


Στα τέλη του 18ου αιώνα, η οικονομική κρίση έπληξε την πόλη, καθώς και άλλες χώρες στη Νότια Αμερική ήταν ανταγωνιστικές με τη Βραζιλία για την παραγωγή ζαχαροκάλαμου. Οι μεταβαλλόμενες παλίρροιες και τις περιουσίες θα μετατρέψει το Ρίο ντε Τζανέιρο σημαντικά στον επόμενο αιώνα.

Λόγω της συνεχιζόμενης πόλεμο του Ναπολέοντα με την Πορτογαλία πίσω στην Ευρώπη, το Ρίο ντε Τζανέιρο έγινε η προσωρινή πρωτεύουσα της Πορτογαλίας μεταξύ 1808 και 1821, και ήταν αυτή τη στιγμή που η βασιλική αυλή μεταφέρθηκε στο Ρίο επί του σκάφους των 40 πλοίων. Η πορτογαλική βασιλική οικογένεια έφτασε στο Ρίο το 1808, φέρνοντας μαζί 20.000 μέλη του πορτογαλικού δικαστηρίου, καθώς και εκλεπτυσμένη αρχιτεκτονικά πρότυπα, καλλιτέχνες, φιλομαθής, και ακαδημαϊκοί, καθώς και την επιθυμία για τις εκκλησίες και τις σύγχρονες διπλωματική πρακτική.

Ρίο έγινε πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας της Βραζιλίας το 1822, επεκτείνοντας περαιτέρω τις συναλλαγές και το εμπόριο με την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η κύρια δραστηριότητα στην πρωτεύουσα ήταν η παραγωγή του καφέ, που οδηγεί στη δημιουργία των διαφόρων γεωργικών εκμεταλλεύσεων και την κατασκευή πολλών αρχοντικών εξακολουθεί να υφίσταται.


Παραγωγή καφέ ενίσχυσε σημαντικά την οικονομία και το εμπόριο, και αργότερα έγινε ένας από τους πιο σημαντικούς εξαγωγές του Ρίο ντε Τζανέιρο, την παρασκευή καφέ δημοφιλής σε όλες τις γωνιές του κόσμου, σε μια άνευ προηγουμένου κλίμακα.


Το 1822, ο πόλεμος της Ανεξαρτησίας ξεκίνησε Βραζιλίας, και το Ρίο ντε Τζανέιρο έγινε η πρωτεύουσα της νέας και ανεξάρτητης μοναρχία. Αργότερα, η πόλη παρέμεινε ως την πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας της Βραζιλίας μέχρι το 1889, και, τέλος, κατά τη διάρκεια των ρεπουμπλικάνων χρόνια της Βραζιλίας μέχρι το 1960, όταν η πρωτεύουσα μεταφέρθηκε στην Μπραζίλια.

Σε όλη την ιστορία του, το Ρίο ντε Τζανέιρο ήταν η καρδιά των ισχυρών και των καινοτόμων πολιτικών και πνευματικά ρεύματα που οδήγησαν στην κατάργηση της δουλείας το 1888 και το σχηματισμό μιας Δημοκρατίας το 1889.

Με την παρακμή της εργασίας σκλάβων ζωτικής σημασίας για φυτείες καφέ και ζαχαροκάλαμου, η πόλη άρχισε να δέχεται μεγάλο αριθμό Ευρωπαίων μεταναστών και πρώην σκλάβους, που προσελκύονται από τις δυνατότητες για αμειβόμενη εργασία, καθώς και μεταξύ 1872 και 1890 ο πληθυσμός διπλασιάστηκε. Αυτή η δημογραφική έκρηξη προκάλεσε μια στεγαστική κρίση που υπήρχε ήδη από τα μέσα του δέκατου ένατου αιώνα, και επισφαλή οικισμοί άρχισαν να εμφανίζονται στην κορυφή λόφων της πόλης: οι οικισμοί αυτοί αργότερα θα έρθει να ονομάζεται «φαβέλες», τώρα διάσημο σε όλο τον κόσμο εξαιτίας της χαρακτηριστικής τους εμφάνιση και την σημαντική πολιτιστική συμβολή τους, όπως το μουσικό είδος «σάμπα» και την ανάπτυξη των θεαματικές ομάδες του καρναβαλιού που παρελαύνουν κάθε χρόνο στην πόλη.

Με 1890 περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι ζούσαν στην πόλη, με περίπου το ένα τέταρτο είναι μετανάστες - αυτό εκτός από την πρώην σκλάβους από φυτείες καφέ και ζάχαρη απελευθερώθηκε το 1888 με διάταγμα της πριγκίπισσας Isabel.

Στις αρχές του 20ου αιώνα ο Δήμαρχος Pereira Passos ανέλαβε μεταρρυθμίσεις ευρείας κλίμακας στον αστικό ιστό της πόλης, κατασκευή δρόμων, φαρδιές λεωφόρους και σύγχρονα κτίρια, καθώς και την παροχή ασφαλτόστρωση στο κέντρο της πόλης και τις γύρω περιοχές. Η υποδομή διαμορφώθηκε σε παριζιάνικο αρχιτεκτονική της εποχής, και θεωρείται μερικές από τις πιο σημαντικούς και ισχυρούς έργο να έχουν πραγματοποιηθεί στην ιστορία του Ρίο ντε Τζανέιρο. Αυτό είναι όταν οι όροι «Cidade Maravilhosa,» ή «υπέροχης πόλης,« γεννήθηκε και για πάντα χαραγμένα στην ψυχή και ταυτότητα της πόλης.

Αυτή τη στιγμή η καρδιά της πόλης βρισκόταν στο κέντρο του, που οριοθετείται από τη μία πλευρά από την παράκτια κόλπο, ενώ το εσωτερικό του κατοικείται από μικρές διανομές και αγροκτήματα. Με την άφιξη του ηλεκτρικού ρεύματος προς το τέλος του 20ου αιώνα, η δημογραφική άρχισε να αλλάζει και ηλεκτρικά τραμ επέτρεψε στους ανθρώπους να ζουν σε σημαντική απόσταση από το χώρο εργασίας τους, διευρύνοντας τα όρια της πόλης. Η παλιά πόλη, κοντά στη θάλασσα, μετατράπηκε σε «Centro» (Κέντρο) - περιοχή του εμπορίου και των επιχειρήσεων, ενώ η οικιστική αστικός ιστός επεκτείνεται κατά μήκος της ακτής και προς το εσωτερικό για να σχηματίσουν το Βόρειας Ζώνης. Επέκταση έπρεπε να κάνω ελιγμούς γύρω από την περίεργη μορφολογία της πόλης, όπου τα βουνά σκαλισμένα μέσα από κοιλάδες και με επένδυση από παραλίες.


Μεταξύ 1920 και 1950 και τα τέλη του Ρίο ντε Τζανέιρο έγινε εξαιρετικά δημοφιλής με high-end επισκέπτες και διεθνείς προσωπικότητες - ήταν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το 1923, ότι η περίφημη Copacabana Palace Hotel εγκαινιάστηκε, και το περίφημο ταινίες γυρίστηκαν.


Από την δεκαετίας του 1930. Το μπροστά στον ωκεανό συνοικίες της Copacabana, Ipanema και Leblon, το οποίο είχε προηγουμένως συλληφθεί ως εξωτικούς προορισμούς παραλία, έγινε μεγάλη υπόληψη κατοικημένες περιοχές, χάρη στο άνοιγμα των σηράγγων, και την άφιξη των γραμμών του τραμ.

Λογοτεχνία του χρόνου εγκωμίασε την υγεία και τις κοινωνικές παροχές των παράκτιων αέρος και θαλάσσης κολύμβησης και την παραλία και παράκτια ζωή έγινε η νέα τάση - το σήμα της πολυπλοκότητας και της ελίτ αναψυχής. Η Νότια Ζώνη ήρθε να θεωρηθεί ως η πολιτιστική καρδιά της πόλης, που φιλοξενεί μεγάλα ξενοδοχεία, εκλεπτυσμένα εστιατόρια, κινηματογράφους, κλαμπ και θέατρα. Το μουσικό είδος «Bossa Nova» γεννήθηκε στις περιοχές αυτές και άνθισε στη δεκαετία του 1960, 70. και του 80.


Το 1960, η ομοσπονδιακή πρωτεύουσα μεταφέρθηκε από το Ρίο στο Μπραζίλια, διεγείροντας την πόλη για να βρει μια νέα ταυτότητα επίκεντρο είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα της Βραζιλίας.


Η δημιουργία των σηράγγων και των οδών άνοιξε επίσης το δυτικό παράκτιο τέντωμα μέχρι έντονη εξελίξεις. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970 η περιοχή γνώρισε μια πολύ ταχύτερη διαδικασία αστικοποίησης, επιτρέποντας μεγάλα τμήματα του πληθυσμού εύποροι να μετεγκατασταθούν στην περιοχή Barra da Tijuca, καθώς και περαιτέρω δυτικά προς Recreio dos Bandeirantes, το σπίτι σε θεαματικές πάρκα και τις παραλίες. Μεγάλα σπίτια, πολυκατοικίες, εμπορικά κέντρα και τα αρχοντικά άρχισαν να καταλαμβάνουν το δυτικό τοπίο, δίνοντας αφορμή για τα πιο σύγχρονους περιοχές της πόλης.

Ξεκινώντας από τη δεκαετία του 1990, δημοτικές εξουσίες που έχουν διεγερθεί συνεχώς σε ολόκληρη την πόλη εξελίξεις, πλήρως την κινητοποίηση του αστικού και του οικολογικού δυναμικού της πόλης, και η προώθηση του πολιτισμού, αναψυχής και αθλητικών δραστηριοτήτων. Οι παραλίες έχουν μετατραπεί σε χώρους αναψυχής για τον αθλητισμό και τις δραστηριότητες, όπως μουσικές παραστάσεις και συναυλίες, ενώ τα μουσεία και τις γκαλερί τέχνης έχουν αναζωογονηθεί και να αναπτυχθεί σε όλη την πόλη. Η γενική και πολιτιστική αναζωογόνηση της πόλης περιλαμβάνονται φιλοξενία σημαντικών αθλητικών γεγονότων, όπως το FIFA Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου το 2014.

Ένα σημαντικά ορόσημα στην ιστορία της πόλης ξεκίνησε το 2008 με την εφαρμογή του κατευνασμό των αστυνομικών μονάδων σε διάφορες φαβέλες σε όλη Ρίο ντε Τζανέιρο: αυτές οι δυνάμεις σημαντικά μειωμένα επίπεδα της εγκληματικότητας καταστεί η πόλη πολύ πιο ασφαλές για τη ζωή, την επίσκεψη και τη διεξαγωγή των επιχειρήσεων, την τόνωση μια νέα την περίοδο της ανάπτυξης και της ανάπτυξης και την ανάδειξη νέων και διάσημο ρόλο του Ρίο στη σκηνή του κόσμου.

Κουλτούρα του Ρίο ντε Τζανέιρο χαρακτηρίζεται από αυτόχθονες ξεκίνημά της, η κληρονομιά της αποικιοκρατίας, σημαντικές επιρροές από ένα ευρύ φάσμα διεθνών πολιτισμών, και η γεωγραφική θέση της πόλης - λιμάνι, τα βουνά και τις παραλίες της. Η μοναδική ιστορία της πόλης έχει το γλυπτό σε μια πραγματικά οργανική οντότητα και μια παιδική χαρά που ζουν πολιτισμών και ιδεών.