μουσική

Διάσημοι σε όλον τον κόσμο για τη μοναδική, ζωντανή και πολιτιστικά επεκτατική μουσική έχει γεννήσει, Ρίο ντε Τζανέιρο παραμένει μία από τις σημαντικότερες πόλεις για την ανάπτυξη και τη διάδοση των παλαιών και νέων ειδών.


I LOVE RIO διερευνά σημαντικές εποχές στην ουσιαστική μουσική ιστορία της πόλης, προβάλλοντας παλαιά και νέα ταλέντα και να αποκαλύψει πληροφορίες σχετικά με την κλασική συναυλίες και παραστάσεις, φεστιβάλ και τα κόμματα σε μια ποικιλία ρυθμών, όπως Samba, Forró, Jazz, Chorinho, Maracatu, και πολλά άλλα.


image

Ένα ζωτικό μέρος της Carioca Πολιτισμός


Η μουσική είναι ένα ουσιαστικό μέρος του πολιτισμού Καριόκα - εξίσου σημαντικό, όπως τις παραλίες και τα δάση που ευλογούν το Ρίο ντε Τζανέιρο, μουσική στο Ρίο διαπερνά κάθε πτυχή της ζωής στην πόλη.

Ως μια πόλη που ζει, αναπνέει και κινείται στη μουσική, το Ρίο ντε Τζανέιρο χαρακτηρίζεται σε ολόκληρο τον κόσμο ως ένα ιερό για τους λάτρεις των beats και συνθέτες - Σχετικά με τη θρησκεία, την ταυτότητα, τις γιορτές και έναν ολοκληρωμένο τρόπο ζωής, η μουσική βρίσκει νέους ρυθμούς και ρόλους στην ψυχή ημέρα της πόλης και τη νύχτα.

Αυτή είναι η σημασία της μουσικής στο Ρίο, ότι η κυβέρνηση της πόλης διοργανώνει τακτικά και επιχορηγεί δωρεάν συναυλίες και φεστιβάλ: up-and-coming ερμηνευτές, καθώς και διάσημες Βραζιλίας και διεθνείς αστέρες, παίζουν τακτικά σε εκδηλώσεις της πόλης χρηματοδοτούνται. Ηθοποιοί όπως οι Rolling Stones, του Rod Stewart, τον Εύξεινο Eye Peas, Lenny Kravitz, ο David Guetta, Stevie Wonder, και Ρομπέρτο Κάρλος όλα πραγματοποιείται σε δωρεάν συναυλίες στην παραλία Copacabana ή Ipanema - συγκεντρώνει τεράστια πλήθη και να απολαύσετε θεαματική επιτυχία. Κάθε Παραμονή Πρωτοχρονιάς, μια ποικιλία από δωρεάν συναυλίες οργανώνονται σε διάφορες τοποθεσίες στο Ρίο ντε Τζανέιρο, καλωσορίζοντας τις δύο ερμηνευτές και το κοινό από όλο τον κόσμο.


Τοπικό, εθνικό, διεθνές ή τραγουδιστές και μουσικούς, δίνονται πάντα μεγάλο σεβασμό και προσοχή - είναι αρκετά σημαντικούς δρόμους, λεωφόρους και πάρκα στο Ρίο ντε Τζανέιρο το όνομά του από Carioca μουσικό ηγέτες, οι οποίοι θεωρούνται ιδιαίτερα ως θρύλους και εμπνεύσεις.


Antonio Carlos Jobim, συγγραφέας του "Garota de Ipanema," ίσως η πιο διάσημη τραγούδι που αποτελείται στην πόλη, είναι σεβαστός καλωσορίζοντας κάθε επισκέπτη μέσα και έξω από την επικράτειά του Ρίο ντε Τζανέιρο, όπως η τοπική διεθνές αεροδρόμιο πήρε το όνομά του. Ένα από τα πιο παραδοσιακά σοκάκια στην περιοχή ορόσημο της Ipanema ονομάζεται προς τιμήν του Vinícius de Moraes, συν-συγγραφέας του ίδιου τραγουδιού.

Τα τραγούδια που αγκάλιασε και τραγούδησε στο δρόμο, μαζί με ένα διερχόμενο αυτοκίνητο, ή στα πολυάριθμα μπαρ καραόκε, οι οποίες πιπέρι την πόλη. Δεν είναι σπάνιο να δεις ένα μικρό πλήθος ξαφνικά τραγούδι ή χορό σε ένα δημοφιλές τραγούδι μόνο για την ευχαρίστηση από αυτό, σε ένα μπαρ, στην παραλία, ή σε μία δίκαιη.


Ομοίως, σε ό, τι κάνουμε παραλίες του Ρίο, μουσική στο Ρίο ντε Τζανέιρο γεφυρώνει συχνά το χάσμα μεταξύ των ηλικιών και των τάξεων - κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού, Samba είναι ένα σαφές κοινωνικό ισοσταθμιστή, και όλο το χρόνο συχνά οι νέοι και οι ηλικιωμένοι τραγουδούν και χορεύουν στους ρυθμούς του ίδιου τραγούδια, στα ίδια μέρη.


Cariocas αγαπούν τη μουσική και την αγάπη την πόλη τους - ως αποτέλεσμα, πολλοί από τους στίχους πολλών ποπ τραγούδια, Samba, και Bossa Nova συνθέσεις είναι για το Ρίο ντε Τζανέιρο, ή την αγάπη τους για την θαυμάσια πόλη. Απεικονίζεται σε πολλούς τρόπους αγάπης, το Ρίο ντε Τζανέιρο ήταν, και συνεχίζει να είναι, το πιο διάσημο Carioca μούσα.

Χρονολογείται από τα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα, το πιο διάσημο ρυθμό γεννήθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο είναι η Samba, γίνεται ακόμα πιο δημοφιλές από τα διεθνούς φήμης καρναβαλικές εκδηλώσεις. Ωστόσο, η τζαζ Bossa Nova δημιουργήθηκε επίσης στην πόλη και έλαβε πολλά διεθνή προσοχή από το 1962 τραγούδι χτυπήματος "Garota de Ipanema". Αργότερα, Funk Carioca, γεννήθηκε στις φαβέλες του Ρίο στη δεκαετία του 1980, έχει γίνει ένας σημαντικός και δημοφιλής έκφραση του τοπικού πολιτισμού.

Samba είναι ένα μεγάλο στολίδι στο μουσικό θησαυρό του λαού Carioca, αλλά δεν είναι η μόνη - μια ποικιλία άλλων μιγμάτων και μελωδίες να φέρει τη ζωή το ευρύ φάσμα των συναισθημάτων και να περιγράψει τις μαγευτικές πλευρές στην προσωπικότητα αυτού του αποπνικτικός πόλης.

Το Καρναβάλι είναι η ώρα για Samba, Samba και είναι η φωνή του Καρναβαλιού - όμως, αυτή η ολοφάνερη μελωδία βρίσκεται γύρω από την πόλη όλο το χρόνο. Samba είναι εθνική ήχο της Βραζιλίας, και έχει διαφοροποιηθεί σε πολλά άλλα ρυθμούς και μουσικές εκφράσεις, όπως "Samba de Breque," ένα Samba με ένα πολύ συγκεκριμένο ρυθμό, όπου η τραγουδίστρια θα μπορούσε να παρουσιάσει ένα νέο χαρακτήρα, κάνει μια σύντομη χιουμοριστικό μονόλογο ή απαγγέλλουν ένα μήνυμα στο πλαίσιο της σύνθεσης. Μια έκδοση Samba από μπαλάντα, με τον χορό και χαρούμενη πινελιά στους ρομαντικούς στίχους, είναι το αποτέλεσμα της Samba Canção », η οποία έγινε αρκετά δημοφιλής γύρω από τη δεκαετία του 1950 και συγκέντρωσε ένα μεγάλο αριθμό των οπαδών, τόσο των παραγωγών όσο και των καταναλωτών. Είναι, επίσης, αναφέρεται ως τα μέσα του έτους Samba, επειδή βρίσκεται συνήθως έξω από την περίοδο του Καρναβαλιού.

Γεννήθηκε από ένα χαλαρό μίγμα μεταξύ τζαζ και μια πιο ήπια ρυθμό της Samba, Bossa Nova είναι μια εικονική δημιουργία Carioca που ενέπνευσε χιλιάδες καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο, και με την επιρροή που συνεχίζει μέχρι σήμερα.

Πιο ήσυχο και εκλεπτυσμένο, το ίδιο το όνομα σημαίνει «ένα νέο ειδικό τρόπο τη μουσική» ως «Bossa" είναι ένα προκριματικό του τρόπου Carioca, και «Nova» δηλώνει ανανέωσης και εξέλιξης. Αυτό είναι το πώς João Gilberto, Tom Jobim και Vinícius de Moraes, μεταξύ πολλών άλλων αστέρων της μουσικής και ιδιοφυΐες, που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1950 ο ρυθμός που θα μεταφέρουν ένα αίσθημα ακόμα άγνωστη στον κόσμο.

Δύο περιστροφές του ρεκόρ είναι αρκετό για τις λέξεις "Bossa Nova" να έρθει ρέει επάνω από την καρδιά ενός ατόμου στα αυτιά κάποιου - αυτό είναι το αποτέλεσμα ότι το συγκεκριμένο είδος έχει για εκείνους που αισθάνεται, όπως ο ρυθμός μπορεί να εξομαλύνει όλες τις άκρες και μαγικά τοποθετήστε ένα ακροατήριο στη γη της χαράς, ζεστασιά και χρώμα: Copacabana.


Τα πολύτιμα ήχους της οικογένειας, τους φίλους, χαρούμενη συγκεντρώσεις και αυθόρμητη μέρη για τα οποία το Ρίο ντε Τζανέιρο είναι γνωστή μπορεί να ταυτιστεί με Pagode, ένα πολύ καλά άρεσε και υποστηρίζεται μουσικό ύφος, που ενώνει και επεκτείνει όλα τα πιο αγαπημένα χαρακτηριστικά της Samba - το beat και οι στίχοι, με το συναίσθημα και την ευκαιρία να συμμετέχουν μικρά και μεγάλα πλήθη σε ένα παθιασμένο τραγούδι.


Όντας κοινωνικότητα ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων Carioca, όταν πρόκειται να απολαμβάνετε τη μουσική ο καθένας ενώνει το κόμμα, αν είναι αυτό που κάνει ή τραγουδώντας μαζί: στο Ρίο η κοινωνική φύση της μουσικής είναι υψίστης σημασίας, όπως είναι το ίδιο το ρυθμό.

Ένα σύγχρονο ρυθμό κατεβαίνει από φαβέλες και ανάληψη ραδιοφωνικούς σταθμούς και κέντρα νυχτερινής διασκέδασης είναι ο Funk Carioca, μερικές φορές απλά ονομάζεται "Funk". Αυτό περιλαμβάνει ρυθμό ρυθμική συστατικά από την Electronic, Samba, Hip Hop και Rap. Είναι πολύ δημοφιλής στους νεότερους πλήθη χάρη στα πιασάρικα κομμάτια και εξέχοντες ερμηνευτές, καθώς και τα μείγματα που δημιουργούνται από τους DJ που συγχωνεύονται αυτού του είδους με άλλους εκπροσώπους της dance μουσικής στον κόσμο.


Ρίο ντε Τζανέιρο είναι κατ 'οίκον σε πάνω από 160 γειτονιές, και φυσικά πολλοί αναπτύξει μια σαφή μουσική ταυτότητα - είναι αυτό από την άποψη των εγκαταστάσεων, δημοφιλές τοπικό ρυθμούς, ή και τα δύο.


Ορισμένες γειτονιές είναι ιδιαίτερα αισθητή από τα τύμπανα, όπως Λάππα, μποέμ κέντρο της πόλης, όπου μερικά από τα καλύτερα άτυπα εστιατόρια και μπαρ βρίσκονται. Πολλοί Cariocas και τους επισκέπτες να επιλέξουν Λάππα να συμμετάσχουν στη διασκέδαση της χορό και να γευθείτε απολαύσεις του Ρίο. Σε αυτό το μέρος ορόσημο της πόλης βρίσκονται μερικά από τα πιο γνωστά και παραδοσιακά εγκαταστάσεις όπου ζει Samba, και όπου ο καθένας παίρνει τσιμπήσει από το χορό των μελισσών.

Άλλες περιοχές εστιάζουν σε διαφορετική ατμόσφαιρα και στυλ - Ipanema είναι το σπίτι σε μια σειρά από παραδοσιακά ιδρύματα Bossa Nova, και φιλοξενεί ζωντανές παραστάσεις καθημερινά. Επίσης στην Ipanema, είναι πολλά πολιτιστικά κέντρα και καταστήματα, όπου οι επισκέπτες μπορούν να βρουν βιβλία, αρχεία και αναμνηστικά από την ιστορία και τη ζωή από τους μεγαλύτερους εκθέτες και το ίδιο είδος.

Η βραζιλιάνικη μουσική βιομηχανία είναι αυτοσυντηρούμενη: υπάρχουν αρκετοί μουσικοί και συνθέτες στην σκηνή για να παράγουν κάτι για κάθε γούστο στο κοινό, το οποίο, δεδομένης της μεγάλης κοινότητας και η μεγάλη ποικιλία των ειδών, είναι ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο βραζιλιάνικη μουσική είναι τόσο γνωστή σε όλο τον κόσμο, και γιατί η ποιότητά του είναι τόσο υψηλή και η υπογραφή του τόσο καταφανής.


Ζωντανή μουσική στο Ρίο ντε Τζανέιρο είναι μια άλλη μεγάλη εικόνων της πόλης, και γιορτάζεται ως το όρος Sugar Loaf, το άγαλμα του Χριστού του Λυτρωτή, ή το μαύρο και άσπρο πεζοδρόμιο της ηλιόλουστης Copacabana.


Συναυλίες ή μεγάλης κλίμακας μουσικές εκδηλώσεις είναι μόνο μέρος της μουσικό τοπίο της πόλης - είτε πρόκειται για τον εορτασμό της έναρξης της φάσης, εθνική ή τοπική αργία, φωνάζοντας για την νίκη της ομάδας ποδοσφαίρου ή για θρησκευτικές γιορτές, Cariocas ευχαρίστως ενώσουν τις καρδιές τους και φωνές στην αυθόρμητη ρεφρέν.

Η μουσική στο Ρίο είναι ένα θεμελιώδες μέρος της ταυτότητας της Καριόκα του - η κατανόηση αυτή επιτρέπει σε έναν επισκέπτη να κατανοήσει καλύτερα τη ζωή της πόλης, και να δημιουργήσετε μια βαθύτερη σύνδεση με τους ντόπιους. Γνωρίζοντας λίγο για τις μουσικές πολιτισμό και την κληρονομιά του Ρίο ντε Τζανέιρο θα πάρει το μεγαλύτερο, πιο ζεστή χαμόγελο από οποιοδήποτε Carioca.